Aanmelden patiënt

Zorgdomein

U kunt eenvoudig patiënten naar Novarum verwijzen via ZorgDomein. ZorgDomein is een applicatie die u als huisarts binnen uw eigen Huisartsen Informatiesysteem (HIS) gebruikt. Nadat u de reden voor de verwijzing heeft gekozen, kiest u voor Novarum. Uw patiënt wordt dan digitaal aangemeld. Wij nemen vervolgens contact op met uw patiënt voor het maken van een afspraak. Voor vragen kunt u bellen met Centrale Aanmelding Arkin, 020 590 55 55 of e-mailen naar aanmelden@arkin.nl.

Stedelijke verwijsbrief

Voor het verwijzen naar Novarum van patiënten vanaf 18 jaar kunt u gebruikmaken van de stedelijke verwijsbrief die u kunt downloaden en printen. De ingevulde verwijsbrief kunt u faxen naar Centrale Aanmelding Arkin, faxnummer 020 590 55 90. Telefonisch zijn zij bereikbaar op 020 590 55 55. Na een positieve beoordeling van de aanmelding wordt contact opgenomen met de cliënt om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Telefonisch contact

Voor telefonische collegiaal overleg belt u naar ons telefonisch spreekuur, elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur, telefoon 020 590 47 10. Indien gewenst kunt u worden teruggebeld. Onze afdeling Centrale Aanmelding Arkin is elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op 020 590 55 55.

Onze werkwijze

  • Novarum is er voor mensen vanaf 18 jaar.
  • Voor kinderen en jongeren onder 18 jaar heeft Arkin Jeugd & Gezin een gespecialiseerd aanbod.
  • Wij hebben het liefst dat er vóór de aanmelding overleg is tussen cliënt of verwijzer en een van onze behandelaren.
  • Graag ontvangen we voor het eerste gesprek gegevens over eventuele voorgaande behandelingen (uiteraard alleen met toestemming van de cliënt).
  • Voor aanmelding heeft de cliënt een schriftelijke verwijzing en verzekeringsgegevens nodig.

De intakeprocedure

Na een telefonisch interview kan worden ingeschat of de cliënt in aanmerking komt voor behandeling bij Novarum. Bij een positief oordeel volgen een of twee intakegesprekken voor de keuze van het juiste behandelprogramma. Afhankelijk daarvan volgt soms nog een gesprek met een psychiater, eventueel aangevuld met lichamelijk onderzoek. De intake wordt afgesloten met een adviesgesprek. Daarin bespreken de intaker en de cliënt de conclusies van de intake en gaan ze gezamenlijk na of het behandelvoorstel bij de cliënt past.

Vragen?

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de behandelaren of ons secretariaat. U kunt tijdens kantooruren bellen naar 020 590 47 10.

Menu