Deel jouw ervaring

Novarum ziet de mens
achter de stoornis

Afspraak maken

Aanmelden

Hoe meld ik me aan?

Een eetprobleem heeft grote invloed op iemands leven. Novarum helpt je met een van de behandelingen om je leven weer op de rit zetten.

Toelichting uitgestelde zorg

Helaas zijn wij genoodzaakt, om voor de duur van enkele maanden, zorg uit te stellen voor alle cliënten waarbij uitstel verantwoord is. Lees voor dat je een aanvraag doet voor een intakegesprek deze informatie.

Aanmelden voor een intakegesprek

Ben je 18 jaar of ouder en wil je je aanmelden voor behandeling? Vraag dan een intakegesprek aan. Wij nemen telefonisch contact met je op voor een kort telefonisch interview. We bespreken ook of Novarum voor jou een passende behandeling heeft. Privacy vindt Novarum erg belangrijk: je gegevens worden uitsluitend gebruikt om een behandeling op te kunnen starten.

Volgt er een intakegesprek, dan heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. De intakeprocedure bestaat uit één of twee gesprekken met een psycholoog of een psychotherapeut. Ook wordt er tijdens de intakeprocedure een telefonische screening gedaan door een verpleegkundige van Novarum. Tijdens deze screening worden een aantal vragen gesteld over jouw lichamelijke gesteldheid, bijvoorbeeld of je last hebt van een hoge bloeddruk of dat je medicijnen gebruikt.

Afhankelijk van de behandeling waarvoor je in aanmerking komt, volgt er nog een psychiatrisch onderzoek en een lichamelijk onderzoek door een huisarts. Zo verzamelen we informatie op basis waarvan we een gefundeerde keuze kunnen maken voor een van de behandelingen. De intakeprocedure wordt afgesloten met een adviesgesprek, waarin we in overleg met jou bepalen welke behandeling je gaat volgen. Zodra je met de behandeling kunt beginnen nodigen we je telefonisch uit.

Als je in aanmerking komt voor een behandeling en je hebt kinderen, raden wij aan om ook de ‘Cursus: Opvoeden als je niet lekker in je vel zit’ te volgen.

Aanmelden voor een gratis e-consult

Ben je nog niet helemaal zeker? Of vind je de drempel naar behandeling nog te groot, maar weet je dat je hulp nodig hebt? Meld je dan aan voor een gratis eenmalig e-consult en krijg deskundig advies van een behandelaar.

Telefonisch spreekuur

We zijn telefonisch bereikbaar voor mensen met eetproblemen én verwijzers op maandag, dinsdag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur op het nummer 020 – 590 47 10 voor consultatie. Buiten deze tijden of indien in gesprek, kan de vraag gemaild worden naar: TSU@novarum.nl
De mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.

 

Laat je zien!
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Novarum - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin