Hoe meld ik me aan?

Een eetprobleem heeft grote invloed op iemands leven. Novarum helpt je met een van de behandelingen om je leven weer op de rit zetten.

Aanmelden voor een intakegesprek

Ben je 18 jaar of ouder en wil je je aanmelden voor behandeling? Vraag dan een intakegesprek aan. Wij nemen telefonisch contact met je op voor een kort telefonisch interview. We bespreken ook of Novarum voor jou een passende behandeling heeft. Privacy vindt Novarum erg belangrijk: je gegevens worden uitsluitend gebruikt om een behandeling op te kunnen starten.

We vragen onze cliënten altijd om hun partner, familielid of vriend(in) mee te nemen naar de intake of om in ieder geval bij het adviesgesprek aanwezig te zijn. Als je niet weet wie je mee wilt nemen dan kun je dit bespreken met de intaker. De intaker kan met je meedenken wie je kunt betrekken bij je behandeling.

Volgt er een intakegesprek, dan heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. De intakeprocedure bestaat uit één of twee gesprekken met een psycholoog of een psychotherapeut. Ook wordt er tijdens de intakeprocedure een telefonische screening gedaan door een verpleegkundige van Novarum. Tijdens deze screening worden een aantal vragen gesteld over jouw lichamelijke gesteldheid, bijvoorbeeld of je last hebt van een hoge bloeddruk of dat je medicijnen gebruikt.

Afhankelijk van de behandeling waarvoor je in aanmerking komt, volgt er nog een psychiatrisch onderzoek en een lichamelijk onderzoek door een huisarts. Zo verzamelen we informatie op basis waarvan we een gefundeerde keuze kunnen maken voor een van de behandelingen. De intakeprocedure wordt afgesloten met een adviesgesprek, waarin we in overleg met jou bepalen welke behandeling je gaat volgen. Zodra je met de behandeling kunt beginnen nodigen we je telefonisch uit.

Als je in aanmerking komt voor een behandeling en je hebt kinderen, raden wij aan om ook de ‘Cursus: Opvoeden als je niet lekker in je vel zit’ te volgen.

Aanmelden voor een gratis e-consult

Ben je nog niet helemaal zeker? Of vind je de drempel naar behandeling nog te groot, maar weet je dat je hulp nodig hebt? Meld je dan aan voor een gratis eenmalig e-consult en krijg deskundig advies van een behandelaar.

Telefonisch spreekuur

We zijn telefonisch bereikbaar voor mensen met eetproblemen én verwijzers op maandag, dinsdag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur op het nummer 020 – 590 47 10 voor consultatie. Buiten deze tijden of indien in gesprek, kan de vraag gemaild worden naar: TSU@novarum.nl
De mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.