E-health bij Novarum

Internetbehandeling (e-health)

Internetbehandeling heeft een reputatie opgebouwd als een toonaangevende behandeling voor mensen met eetbuiproblemen. Vanaf juli 2018 bieden we binnen Novarum voor mensen met eetbuien een internetbehandeling. Dit betreft een ‘geleide zelfhulp’. Enerzijds volg je online hulpverlening: via internet lees je informatie en voer je opdrachten uit. Hierbij behorend plan je 2x per week een evaluatiesessie met jezelf om je voortgang te monitoren. Anderzijds vindt er wekelijks een kort telefonisch contact plaats met een behandelaar van Novarum. Zodoende kun je laagdrempelig, online vanuit je eigen omgeving en op de momenten dat het jou uitkomt werken aan jezelf en het overwinnen van je eetbuien, terwijl je daarnaast door een wekelijks telefonisch contact toch gebruik kunt maken van de ondersteuning en expertise van een in eetstoornissen gespecialiseerde behandelaar.

Voordelen van de internetbehandeling

  • Behandeling volgens de laatste richtlijnen
  • Laagdrempelig
  • Geen wekelijkse reistijd
  • Je kunt informatie en oefeningen terug lezen
  • Meer eigen regie / eigen controle / zelfmanagement
  • Online vanuit je eigen omgeving en op het moment dat het jouw uitkomt werken aan jezelf en het overwinnen van jouw eetbuien.

Voor wie is de internetbehandeling?

De internetbehandeling is voor mensen met BMI > 19.5 – < 40, die last hebben van terugkerende periodes van eetbuien (zowel objectief als subjectief) en ouder zijn dan 18 jaar.

Wil je meer weten over deze behandeling, download de folder.