BMI berekenen

Door je BMI (Body Mass Index) te berekenen kom je er achter of je een normaal gewicht hebt. Er is niet één ideaal gewicht. Iedereen is anders en een normaal gewicht hangt bijvoorbeeld af van je lengte en of je een man of vrouw bent. Je BMI berekenen is een veel gebruikte maat voor het vaststellen van het ideale lichaamsgewicht.

Belangrijk om te weten bij het berekenen van je BMI

Het is belangrijk te weten dat er bij het berekenen van je BMI geen onderscheid wordt gemaakt tussen spiermassa en vetmassa. Het berekenen van je BMI is daarom niet geschikt voor kinderen in de groei, zwangere vrouwen en topsporters. Deze BMI testen (ook wel Quetelet-Index genoemd) zijn van toepassing op mannen en vrouwen vanaf 20 jaar.

Bereken hieronder jouw BMI:

Je lengte:

cm

Je gewicht:

kg
Ernstig ondergewicht Ondergewicht Normaal gewicht
Enig overgewicht Overgewicht Ernstig overgewicht

Je BMI is:

Bereken je BMI

Met de BMI calculator ontdek je of je een normaal gewicht hebt. Een normale BMI is niet één bepaald gewicht, maar heeft een ondergrens en een bovengrens. Als je gewicht lager of hoger is dan het normale gebied, dan kun je onderzoeken wat dit voor jou betekent.

Wanneer je na het berekenen van je BMI ziet dat je iets onder of boven de ideale grens zit hoeft het niet direct te betekenen dat je gezondheid in gevaar is. Let er wel op dat, als je veel of langdurig afwijkt of als je gewicht veel schommelt, dit risico’s kan geven voor je gezondheid. De uitkomsten van de BMI geven ook niet aan of je een eetprobleem hebt.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het berekenen van je BMI, de test of heb je andere vragen?
Neem gerust telefonisch contact met ons op of vraag een gratis e-consult aan.
Wij helpen je graag verder.