Onderzoek

Als gespecialiseerd behandelcentrum streeft Novarum naar een optimaal behandelresultaat voor alle cliënten die bij ons in zorg zijn. Vanuit dit streven geven wij onze behandelingen vorm op grond van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Wij vinden het belangrijk om onze behandelaren optimaal te scholen om de behandelingen, in samenspraak met cliënten, zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Novarum heeft een onderzoeksafdeling die samenwerkingsverbanden heeft met onder meer de Arkin afdeling Onderzoek en verschillende universiteiten.
Het Novarum onderzoek richt zich voornamelijk op het onderzoeken en het doorontwikkelen van behandelmethodieken voor alle doelgroepen die Novarum behandelt. Wij vinden het belangrijk om ook tijdens de behandeling het behandelresultaat te meten. Dit doen we op vaste momenten in de behandeling en gaan hier na afronding van de behandeling vaak mee door.

Deelname aan onderzoek

Wat merk je als cliënt van ons wetenschappelijk onderzoek? Het kan zo zijn dat er aan het begin van de behandeling gevraagd wordt of je mee wil doen aan een onderzoek. Meedoen mag, maar moet niet.

Als je mee doet aan het onderzoek helpen de resultaten die eruit komen om de kwaliteit van zorg in de toekomst te verbeteren.