Ouder(s) met een eetprobleem

Voor elke ouder/verzorger is de opvoeding een uitdaging. Gelukkig durven steeds meer ouders hier met elkaar over te praten. Het kan iedereen overkomen dat je een periode minder lekker in je vel zit. De opvoeding van je kinderen is dan iets waar je je als ouder zorgen over kunt maken. Het kan ontzettend fijn zijn om te merken dat je niet de enige bent.

Wat vertel ik mijn kind wel of niet over mijn eetprobleem? Wat is de invloed ervan op mijn kind? Ik eet niet mee met het gezin, is dit erg? Als de eetplannen wijzigen raak ik in paniek, hoe ga ik hiermee om? Mijn kind snoept ook stiekem, net als ik, moet ik er wat van zeggen? Ik ben zo prikkelbaar als ik niet kan eten wat ik wil, ik stuur ze dan naar hun kamer, maar dat wil ik eigenlijk niet. Hoe ga ik hier het beste mee om? In onderstaand filmpje hebben wij vijf tips voor je.

Ook heeft Novarum een cursus ‘Opvoeden als je niet lekker in je vel zit’. Elke ouder heeft het beste met zijn/haar kind voor en wil het graag goed doen. Met deze vrijblijvende informatieve bijeenkomst willen we je de kans geven om met andere ouders te kijken hoe je, als je niet lekker in je vel zit, toch positief om kunt gaan met die situatie en met de opvoeding. Als er thuis spanning en stress is, ondervindt ieder gezinslid hier last van, dus ook de kinderen. Tijdens de bijeenkomst worden tips gegeven om het gesprek met kinderen hierover aan te gaan. Zo kan voorkomen worden dat kinderen later eventueel last krijgen van de spanning en stress die ze hebben meegemaakt. Ook bespreken we wat helpend is als je je zorgen maakt om het eetgedrag van je kind. Oftewel, voorkomen is altijd beter dan genezen.