Deel jouw ervaring

 
Novarum ziet de mens
achter de stoornis

Afspraak maken

Aanmelden

Heb ik een eetprobleem?

Doe de testNieuws coronavirus

Hoe verloopt de behandeling?

De inhoud en het verloop van een behandeling is voor iedereen verschillend. Samen gaan we kijken welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Met elke cliënt worden vooraf de doelen van de behandeling gemaakt; een behandelplan wordt opgesteld. Iemand uit je omgeving kan hierbij betrokken worden.

In de beginfase van een behandeling leer je hoe je met doelen werkt en je motivatie versterkt. In het behandelprogramma gaat het om het bijstellen van irrationele gedachten door cognitieve therapie en het doorbreken van vermijdend gedrag, lees: de neiging om moeilijke eetsituaties te vermijden. Het aanleren van een gezond eetpatroon, zonder compensatiegedag, staat centraal, net als het werken aan gewichtsherstel.

In een groepsbehandeling krijg je een combinatie van voorlichting over eetproblemen, cognitieve gedragstherapie en eetmanagement.

In de eindfase komen zaken aan de orde als het opbouwen van sociale contacten of het oppakken van werk of studie. Als je de behandeling succesvol hebt afgesloten kun je door middel van individuele gesprekken nazorg krijgen.

Novarum bespreekt tijdens een intakegesprek samen met jou wat het probleem is en hoe groot. Samen zoeken we naar de best passende behandeling.

Laat je zien!
ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Novarum - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin