Behandeling eetbuistoornis

Ben je op zoek naar een eetstoornisbehandeling? Dan ben je bij Novarum aan het juiste adres.

 

Internetbehandeling (e-health)

BEDonline, onze internetbehandeling voor eetbuien, is een toonaangevende behandeling voor het verminderen van eetbuien en ontwikkeld volgens internationale richtlijnen. BEDonline is gebaseerd de bewezen effectieve behandeling Cognitive Behavior Therapy Enhanced (CBT-E) ontwikkeld door Christopher Fairburn.

Je hebt een intake en adviesgesprek op een locatie van Novarum, daarna vindt de behandeling online én telefonisch plaats. Je leert hier herkennen waarom je eetbuien hebt en hoe je deze kunt voorkomen. Je leert zelf de regie te nemen en houden. Het programma doorloop je op momenten die voor jou goed uitkomen en daarnaast heb je wekelijks direct telefonisch contact, met een vaste behandelaar. Zo kun je laagdrempelig, online, dus vanuit je eigen omgeving en op de momenten dat het jou uitkomt, werken aan jezelf en het overwinnen van je eetbuien, terwijl je ook gebruik kunt maken van de ondersteuning en expertise van een in eetstoornissen gespecialiseerde behandelaar. Aan het einde van de behandeling maak je een behoudplan om een terugval te voorkomen. Als de behandeling is afgelopen kun je nog zes maanden gebruikmaken van de internetomgeving.

Deze behandeling is in het buitenland bewezen effectief voor overwinnen van eetbuien en wordt nu binnen Novarum onderzocht. Daardoor kun je al snel met de behandeling beginnen.

Voordelen van de internetbehandeling:

  • Behandeling volgens de laatste richtlijnen
  • Laagdrempelig
  • Geen wekelijkse reistijd en reiskosten
  • Je kunt informatie en oefeningen teruglezen, ook wanneer de behandeling is afgerond
  • Meer eigen regie / eigen controle / zelfmanagement
  • Online vanuit je eigen omgeving en op het moment dat het jou uitkomt werken aan jezelf en het overwinnen van jouw eetbuien
  • Kortere wachttijd dan voor een face-to-face-behandeling

Voor wie is de internetbehandeling?

De internetbehandeling is voor mensen met een BMI tussen de 19.5 en 40, die last hebben van terugkerende periodes van eetbuien en die minimaal 18 jaar oud zijn. De internetbehandeling is voor mensen die niet braken.

Duur van de behandeling?

12 weken. Wil je meer weten over deze behandeling, download de folder.

Meer weten

Wil je meer weten over de online behandeling voor eetbuien, of wil je graag met iemand bespreken of de behandeling geschikt is voor jou?

Bel naar het telefonisch spreekuur op 020 590 4777, elke:
Maandag van 10.00-10.30 uur
Woensdag van 09.00-09.30 uur
Vrijdag van 09.00-09.30 uur
Vrijdag van 14.00-14.30 uur

Of mail naar onderzoek@novarum.nl.