Online behandeling eetbuien

Ben je op zoek naar een behandeling voor jouw eetbuien? Dit kan online bij Novarum.

Aanmelden voor BEDOnline

 

Online behandeling (e-health)

BEDonline*, onze online behandeling voor eetbuien, is een toonaangevende behandeling voor het verminderen van eetbuien en ontwikkeld volgens internationale richtlijnen. BEDonline is gebaseerd de bewezen effectieve behandeling Cognitive Behavior Therapy Enhanced (CBT-E) ontwikkeld door Christopher Fairburn.

Je hebt een intake en adviesgesprek op een locatie van Novarum, daarna vindt de behandeling online én telefonisch plaats. Je leert hier herkennen waarom je eetbuien hebt en hoe je deze kunt voorkomen. Je leert zelf de regie te nemen en houden. Het programma doorloop je op momenten die voor jou goed uitkomen en daarnaast heb je wekelijks direct telefonisch contact, met een vaste behandelaar. Zo kun je laagdrempelig, online, dus vanuit je eigen omgeving en op de momenten dat het jou uitkomt, werken aan jezelf en het overwinnen van je eetbuien, terwijl je ook gebruik kunt maken van de ondersteuning en expertise van een in eetstoornissen gespecialiseerde behandelaar. Aan het einde van de behandeling maak je een behoudplan om een terugval te voorkomen. Als de behandeling is afgelopen kun je nog zes maanden gebruikmaken van de internetomgeving.

 

Voordelen van de online behandeling:

  • Behandeling volgens de laatste richtlijnen
  • Laagdrempelig
  • Geen wekelijkse reistijd en reiskosten
  • Je kunt informatie en oefeningen teruglezen, ook wanneer de behandeling is afgerond
  • Meer eigen regie / eigen controle / zelfmanagement
  • Online vanuit je eigen omgeving en op het moment dat het jou uitkomt werken aan jezelf en het overwinnen van jouw eetbuien

Voor wie is de online behandeling?

De online behandeling is voor mensen die last hebben van terugkerende periodes van eetbuien en die minimaal 18 jaar oud zijn. De internetbehandeling is voor mensen die niet braken.

Duur van de behandeling?

12 weken. Wil je meer weten over deze behandeling, download de folder.

Aanmelden

Aanmelden voor BEDOnline

Aanmelden kan ook via onze afdeling Centrale Aanmelding Arkin (CAA) en is elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op 020 590 5555. Als je je bij ons aanmeldt, heb je wel een verwijzing nodig. Die kun je aan ons mailen op aanmelden@arkin.nl of opsturen naar: Centrale Aanmelding Arkin, Postbus 75848, 1070 AV Amsterdam.

*Merkenrechtelijke Benelux aanvraag van BEDonline