Bijeenkomst: Opvoeden als je niet lekker in je vel zit

Voor elke ouder/verzorger is de opvoeding een uitdaging. Gelukkig durven steeds meer ouders hier met elkaar over te praten. Het kan iedereen overkomen dat je een periode minder lekker in je vel zit. De opvoeding van je kinderen is dan iets waar je je als ouder zorgen over kunt maken. Het kan ontzettend fijn zijn om te merken dat je niet de enige bent.  Novarum organiseert daarom meerdere keren per jaar een bijeenkomst voor ouders met een eetstoornis: ‘Opvoeden als je niet lekker in je vel zit’.

Ervaring uitwisselen en kennis opdoen

Elke ouder heeft het beste met zijn/haar kind voor en wil het graag goed doen. Met deze vrijblijvende informatieve bijeenkomst willen we je de kans geven om met andere ouders te kijken hoe je, als je niet lekker in je vel zit, toch positief om kunt gaan met die situatie en met de opvoeding. Als er thuis spanning en stress is, ondervindt ieder gezinslid hier last van, dus ook de kinderen. Tijdens de bijeenkomst worden tips gegeven om het gesprek met kinderen hierover aan te gaan. Zo kan voorkomen worden dat kinderen later eventueel last krijgen van de spanning en stress die ze hebben meegemaakt. Ook bespreken we wat helpend is als je je zorgen maakt om het eetgedrag van je kind. Oftewel, voorkomen is altijd beter dan genezen.

“Ik wist niet dat er zoveel ondersteuning mogelijk was.”
“Het was fijn om mezelf in andere ouders te herkennen.”
“De bijeenkomst gaf mij extra motivatie voor mijn behandeling.”

Wie zijn wij?

Bij Arkin Preventie Jeugd werken we veel met ouders en kinderen die spanningen thuis meemaken. Dankzij deze ervaringen, weten wij waar kinderen zich zorgen over kunnen maken en wat voor vragen ze kunnen hebben over spanningen thuis. Novarum is de expert op het gebied van eetstoornissen. Tijdens deze bijeenkomst bundelen wij onze krachten om jou als ouder zo goed mogelijk te informeren.

Praktische informatie

Deze voorlichting wordt meerdere keren per jaar bij Novarum in Amstelveen verzorgd.
Het is voor alle ouders met een eetstoornis die zich bij Novarum hebben aangemeld en hun partners.
Duur: 2 uur.
Adres: Laan van de Helende Meesters 2 te Amstelveen
De bijeenkomst is gratis, laagdrempelig en beide ouders/verzorgers zijn dus welkom.

Aanmelden is verplicht, je kunt een e-mail sturen aan Mignon van Bruggen.
Hopelijk tot ziens!

Mignon van Bruggen (Novarum) 020-5904731 mignon.van.bruggen@novarum.nl
Henk Mul (Arkin Preventie Jeugd) 06-11539956 henk.mul@arkinjeugd.nl