Hoe lang moet ik wachten?

Hieronder vind je de gemiddelde wachttijden. De wachttijd kan per locatie verschillen maar ook per zorgaanbod. We doen onze uiterste best de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer je je hebt aangemeld, nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak voor een intakegesprek te maken.

Aanmeld en behandelwachttijd

Aanmeldwachttijd

Periode van aanmelding tot intake

12

De wachttijd is:
12 weken

Behandelwachttijd

Periode van intake tot de behandeling

9

De wachttijd is:
9 weken

Wachttijd kliniek

Voor voltijdbehandeling in de kliniek

wachttijd novarum kliniekDe wachttijd is:
4 weken

         
Zorgaanbod: Anorexia Nervosa
Boulimia Nervosa
Eetbuistoornis
Obesitas
Eetstoornis NAO
Voor bepaalde
behandelmodules kan de
wachttijd langer zijn. 
Anorexia Nervosa
Boulimia Nervosa
Locaties: Amsterdam
Alkmaar
 Amsterdam
Publicatiedatum: 10 december 2018

 

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan jouw huisarts of jij zelf altijd contact opnemen met ons. De wachttijd is afhankelijk van een indicatie voor behandeling bij een specifieke behandelaarsgroep: deze wachttijd is bijvoorbeeld langer bij een psychotherapeut dan bij een basispsycholoog

De wachttijden zijn niet afhankelijk van waar je als cliënt bent verzekerd. Als de wachttijden boven de norm zijn, is het ook mogelijk dat je jouw zorgverzekeraar vraagt om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen zodat de wachttijd binnen de normen blijft. Dat zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen zijn dat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek hebt, en dat binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling is gestart).

Voor vragen kan je bellen met de afdeling Centrale Aanmelding Arkin: 020 590 44 44

Menu