Van je eetbuien af! Online?

Een jaar geleden is Novarum begonnen met een nieuwe behandelmethode voor eetbuistoornis: eHealth. In plaats van een face-to-face behandeling waarvoor je naar een van onze locaties komt, biedt eHealth de mogelijkheid om thuis op internet, onder begeleiding van een vaste behandelaar, te werken aan je eetstoornis.

Dit ziet er als volgt uit: via een internetplatform krijg je informatie en maak je elke dag korte opdrachten omtrent de eetproblemen. Daarbij horen drie evaluatiemomenten per week: twee met jezelf en één telefonisch met je behandelaar. Deze behandeling duurt twaalf weken en is gebaseerd op de face-to-face behandeling voor eetbuistoornis, ontwikkeld door professor Fairburn. Omdat deze behandeling dus gebaseerd is op de bestaande en effectieve face-to-face behandeling, komt alles wat nodig is om van de eetbuistoornis te herstellen alsnog aan bod.

eHealth is een uitkomst

eHealth is dus een uitkomst: geen reistijd meer, behandeling vanuit de eigen omgeving, voldoende zelfstandigheid en goede begeleiding van een gespecialiseerde behandelaar. Door de zelfstandigheid van het programma kun je in je eigen tijd werken aan het overwinnen van je eetbuien, met het niveau wat je mag verwachten van Novarum.

Ook voor de ggz is eHealth een ideale oplossing. Een online behandeling kost minder tijd en minder geld dan een face-to-face behandeling. Het grootste voordeel hiervan is dat de soms eindeloos-lijkende wachttijden flink verkort kunnen worden, en hier heeft de patiënt uiteraard ook weer baat bij. eHealth biedt behandelaren de mogelijkheid om in minder tijd en voor minder geld, kwalitatief uitstekende zorg te bieden.

Onderzoek BEDonline

Om de effectiviteit van eHealth te onderzoeken, heeft Novarum BEDonline in het leven geroepen (‘BED’ staat voor ‘Binge Eating Disorder’). Na een zeer succesvolle pilotstudie wil Novarum aan de hand van BEDonline op grote schaal de effectiviteit van eHealth meten. Dit onderzoek is in september 2019 gestart en zal twee jaar lopen.

Kan ik meedoen?

De internetbehandeling is geschikt voor mensen die lijden aan eetbuistoornis. Hierbij is er sprake van terugkerende episodes van eetbuien, zonder dat er ‘gecompenseerd’ wordt met bijvoorbeeld braken. Verder is de behandeling geschikt voor mensen ouder dan 18 jaar en met een BMI tussen de 19.5 en 40.0.

Wil je je aanmelden voor deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek door het aanmeldformulier op onze website in te vullen. Let op: je hebt voor deze behandeling een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Eerst nog overleggen? Heb je nog vragen, of wil je even overleggen, vraag dan een gratis e-consult  aan op onze website of bel tussen 14:00 uur en 16:00 uur op 020 590 4710.