Uitzending over een obesitas eetstoornis op RTL 4

Vorig jaar heeft Novarum samen met RTL 4 een uitzending gemaakt over eetstoornissen bij obesitas. Deze uitzending wordt zondag 25 juni en zondag 20 augustus nogmaals uitgezonden om 14:30 uur bij RTL 4 bij het programma LifestyleXperience. De herhalingen van deze uitzendingen zijn op zaterdag 1 juli en zaterdag 26 augustus om 15:30 uur bij RTL 5.

Bianca (ex-cliënt Novarum) en Mirte Heringa (GZ psycholoog Novarum) vertellen in een kort interview met presentatrice Elisa van der Meijden over dit onderwerp. Bianca vertelt heel mooi over hoe zij erachter kwam dat ze een eetstoornis had en hoe zij de behandeling bij Novarum heeft ervaren. Mirthe zet heel helder uiteen wanneer er nu sprake is van een eetstoornis bij obesitas, hoe je een eetstoornis kunt herkennen en hoe het behandelplan eruit ziet bij Novarum.

Met het herhalen van deze uitzendingen willen we onder de aandacht brengen dat we mensen met een eetstoornis goed kunnen helpen. We weten dat voor een groot deel van de mensen met obesitas of ernstig overgewicht het overeten niet zomaar opgelost kan worden. Er kan dan mogelijk sprake zijn van een eetprobleem, van gestoord eetgedrag of van zogenaamd ‘emotie-eten’.

Gratis e-consult

Maak je je zorgen over je eetgedrag? Bezoek dan altijd je huisarts. Hij of zij kan beoordelen of het verstandig is om je aan te melden voor behandeling. Je kunt ook altijd vrijblijvend een e-consult aanvragen bij Novarum. Een van onze behandelaren geeft je dan per e-mail gratis advies, zodat je na kunt gaan of behandeling voor jou een goede optie zou zijn.

Vraag een gratis e-consult aan