Opening polikliniek Ganzenhoef in Amsterdam Zuidoost

Zorg voor psychische- en verslavingsproblematiek dichter bij huis

Dinsdag 26 juli opent polikliniek Ganzenhoef in Amsterdam Zuidoost. De zorg voor mensen met psychische klachten of verslavingsproblematiek komt daarmee nog dichter bij huis.

Polikliniek Ganzenhoef biedt behandeling voor zowel lichte als complexe problemen op het gebied van geestelijke gezondheid. Mensen van alle leeftijden met een hulpvraag op het gebied van verslaving (Jellinek), eetstoornissen (Novarum) of psychische klachten (Arkin BasisGGz) kunnen er terecht. Later dit jaar volgt ook een aanbod voor angst en depressie (PuntP) en psychotrauma/PTSS (Sinai Centrum). Tot slot biedt Arkin Jeugd&Gezin er een compleet zorgaanbod voor jongeren en gezinnen.

Polikliniek Ganzenhoef is een initiatief van GGz-organisatie Arkin. Doordat alle onderdelen onder de paraplu van Arkin vallen is de samenwerking tussen de behandelaren nauw en kan eenvoudig worden doorverwezen naar het zorgaanbod van een collega-aanbieder op dezelfde locatie. De diensten van de polikliniek zijn een aanvulling op de bestaande zorg in de buurt.