Maagverkleining gehad? Doe mee met ons onderzoek!

Obesitas groeit wereldwijd, ook in Nederland. En het aantal bariatrische ingrepen is de laatste jaren eveneens aanzienlijk gestegen. Aangezien er nog vrij weinig bekend is over de gevolgen van maagverkleining op de lange termijn, is onderzoek van groot belang. Met dit onderzoek willen we de behandeling na een maagverkleining en de behandeling van obesitas verbeteren.

Novarum heeft de ervaring dat men soms na een maagverkleining toch weer eetbuien of toenemende eetlust kan hebben, waardoor het effect van de maagverkleining na langere tijd minder wordt. Uw ervaringen na een maagverkleining helpen ons meer inzicht te krijgen in de gevolgen van een dergelijke ingreep. We onderzoeken wat de factoren zijn die invloed hebben op uw eetlust en op uw gewicht na de operatie, om zo mensen te helpen met obesitas.

Wie kunnen mee doen?

Heeft u langer dan 9 maanden geleden een maagverkleiningsoperatie ondergaan? Of een maagband laten plaatsen die niet verwijderd is? Dan stellen wij uw medewerking aan het onderzoek zeer op prijs! Ga naar Afvallennamaagverkleining.nl en schrijf u in.