Ervaringsverhalen over obesitas

“Ik kan weer mezelf zijn”

MAUD

Vanaf kinds af aan heb ik last gehad van overgewicht en eetbuien. Ik heb veel gelijnd: ik viel 15 kilo af, maar kwam weer 20 kilo aan. Ik voelde me somber en piekerde de hele dag.
>lees meer over de ervaring van Maud

“Eigenlijk de bekende vicieuze cirkel waar je niet meer uit komt”

ANNEKE

Anneke volgde bij Novarum een behandeling voor haar eetstoornis bij obesitas. In haar ervaringsverhaal vertelt ze hoe ze de behandeling ervaren heeft.
> Lees meer over de ervaring van Anneke

Blog “Van dik naar ik”

BIANCA

Bianca volgde bij Novarum de behandeling obesitas-eetstoornis en blogde daarover. De titel van haar blog, Van dik naar ik, is de kortst mogelijke samenvatting van wat deze behandeling haar opleverde.
> Lees meer over de ervaring van Bianca

“Ik voel me niet langer dik en alleen”

TARA

Al op mijn twaalfde vond ik dat ik te dik was. In die periode ging ik naar een andere lagere school omdat mijn vader een baan kreeg in een andere stad. De meisjes bij wie ik in de zesde klas kwam, waren veel kleiner en dunner dan ik. Ik werd toen voor het eerst gepest omdat ik dik zou zijn…
> Lees hoe Tara met de obesitas-groep grip kreeg op haar obesitas

Anoniem ervaringsverhaal over obesitas

ANONIEM

Zelf diëten werkte niet. Een operatie wilde ik niet. Een behandeling bij de diëtiste was te eenzijdig. En mijn huisarts kon mij niet verder helpen. En toen kwam ik bij het Novarum. Wat een verademing!
> Lees meer over hoe ze leerde om weer normaal met eten om te gaan

Waardeer ons op ZorgkaartNederland