Eetproblemen

Behandeling obesitas

Ben je op zoek naar een behandeling voor Obesitas? Dan ben je bij Novarum aan het juiste adres. Wij helpen vanuit onze kliniek in Amsterdam mensen met obesitas. Welke behandeling voor jou het beste is, hangt af van de ernst en de aard van je eetstoornis. Samen met jou bepalen we welke eetstoornis behandeling het beste bij jou past. Novarum behandelt eetstoornissen met cognitieve gedragstherapie.

Het doel van onze behandeling is:

  • Het opbouwen van een normaal en regelmatig eetpatroon
  • Helder krijgen waardoor en wanneer je overeet
  • Op tijd leren ingrijpen wanneer er een risico is op overeten
  • Haalbaar en blijvend gewichtsverlies (+/- 10 %)
  • Het uitbreiden van het beweegpatroon
  • Het verbeteren van je lichaamsbeeld
  • Het verbeteren van probleemoplossende vaardigheden
  • Het leren omgaan met emoties

Er zijn verschillende behandelvormen mogelijk; van individueel tot groepsbehandeling, van kort- tot langdurend, van een dagdeel per week tot 1 keer of 2 keer in de week. De vorm, duur en intensiteit van de behandeling wordt na het eerste gesprek altijd in overleg met jou vastgesteld.

Individuele gesprekken

Ben je achttien jaar of ouder? Heb je een BMI hoger dan 30 en last van eetbuien? Dan is het mogelijk om individuele begeleiding te krijgen van een van onze behandelaren. Je leert hoe je je eetgedrag kunt verbeteren, hoe je eetbuien kunt voorkomen en hoe je je gewicht kunt stabiliseren en eventueel kunt verminderen. Het kan zijn dat daarvoor veranderingen nodig zijn in je activiteiten patroon en leefstijl, die tijdens de individuele begeleiding tegen het licht worden gehouden.

kinderen met ernstig overgewicht

Voor kinderen met ernstig overgewicht (obesitas) hebben Novarum en Arkin Jeugd & Gezin hun kennis en kunde gebundeld en hebben een specialistisch behandelprogramma ontwikkeld. Het is een individueel behandelaanbod waarbij het kind en ouders/verzorgers samen worden behandeld. Voor ouders/verzorgers wordt er aanvullend op de behandeling een oudercursus aangeboden. Lees verder over dit behandelprogramma.

Menu